Arjan, al jaren brandweerman en brandweer docent en Michiel Acute Zorg instructeur. Hoe kwam dat samen?

Eigenlijk al reanimerend op straat. Wij hadden net de week daarvoor een kop koffie gedronken en geschetst hoe wij, met onze expertise, samen BHV-trainingen zouden kunnen organiseren. Arjan vanuit zijn brandweer achtergrond en expertise, Michiel als Acute Zorg instructeur, met name actief in de kinderopvang en onderwijs. Een mooie combi.

En het toeval wilde: het klikte gelijk. En ook die week later, toen we opgeroepen werden als burgerhulpverlener om assistentie te verlenen bij een reanimatie. En terwijl ik op de elektrische step naar het slachtoffer toe reed, zag Arjan mij langsrijden terwijl hij de AED uit de kast pakte. En toen ik aan het reanimeren was geslagen, kwam hij er als 2e bij met deze AED. Toeval bestaat niet.

Zo bleek dat we ook in de praktijk een mooie match waren.

En zo groeide de samenwerking. Eerst vanuit contacten van Arjan en Michiel, maar al snel ook steeds meer organisaties en verenigingen die vroegen of wij iets voor hen konden betekenen. Van horeca tot verzorgingstehuizen, van autogarages tot dierenartsen, van een Ninja academie tot een groot softwarebedrijf en supermarkt. En ook buurtverenigingen die een reanimatiecursus in de achtertuin wilden organiseren.