Ons doel is om iedereen competent te laten voelen na de cursus. In staat om een ander te helpen. En zoals de praktijk leert; je weet nooit hoe je handelt in acute situaties. Als je dan maar handelt. 

Bij ons staat praktijk voorop. Hoe werkt het echt. Ademhaling controleren kan je volgens het boekje doen – de praktijk leert dat het ook eenvoudiger kan. Een botbreuk kan je uitgebreid in drie lagen verbinden maar het kan ook eenvoudiger. Iedereen die de serie MacGyver nog kent zal het herkennen: voor elke situatie is een oplossing en daar zijn geen standaard procedures voor. Als je maar weet waarom je iets doet. En dat waarom. Daar draait het om. 

Want vergeet niet: je doet een keer een basiscursus en vervolgens herhaal je het 1x per jaar. En ondertussen ben je bezig met je dagelijkse dingen en ga je niet wekelijks nog even oefenen. Of zoals een verzorgende mij vertelde: ‘Ik kan jou nu leren om een infuus aan te leggen maar als ik het je over een jaar weer vraag te doen is de kans klein dat je het nog weet.’

Dus onze trainingen zijn praktijk- en omgevingsgericht. Of we nu in een thuissituatie trainen, een kinderopvang of school, bedrijfsruimte, horeca of een zorgcentrum. Alles is op maat afgestemd. En op locatie. Want trainen in een afgelegen zaaltje is niets voor ons. 

Zo bestaan de BHV- bijeenkomsten uit scenario’s op locatie. Waar wij alle verplichte EHBO onderdelen behandelen vanuit de bedrijfshulpverlening. Want wist je dat er geen wettelijk verplichte onderdelen zijn voor BHV? Verwacht dus ook geen 5 blusmiddelen om brandjes te blussen of vlam in de pan als er geen gas in het pand is. Laat staan ingewikkelde theorie examens die kant nog wal raken als het gaat om jouw werkomgeving. Praktijk gericht.